Joukkueessa onnistutaan yhdessä! Lue Tytin tarina!


Tytti vaihtoi lajia yksinluistelusta muodostelmaluisteluun keväällä 2019. Tytti oli jo joskus aiemmin miettinyt muokkaan siirtymistä ja kun koulukaverit pyysivät Tyttiä kokeilemaan joukkueensa kokeilujäälle, Tytti uskaltautui vihdoin mukaan. Tytti aloitti VG:n minorijoukkueessa huhtikuussa 2019. Minorit ovat iältään alle 13-vuotiaita ja harjoittelevat neljänä  päivänä viikossa.

”Aluksi rivissä luistelu tuntui vähän oudolta, mutta aika pian kuitenkin mukavalta” kertoo Tytti kun kysyimme, miten otteessa luistelemiseen tottui. Tytin mielestä perusluistelun harjoittelu on aika samanlaista kuin yksärissä, mutta muokassa treenit kestävät kauemmin. Yleensä jäällä ollaankin hieman tuntia pidempi aika tai jään yhteydessä on oheiset, baletti tai fysiikkatreenit. Uutta opittavaa on ollut paljon kun yksilötaitojen lisäksi muodostelman elementit on pitänyt oppia. Tytin mielestä hän on kehittynyt erityisesti perusluistelussa, jota muodostelmassa harjoitellaankin paljon.

Parasta muodostelmaluistelussa on Tytin mielestä kaverit ja kilpailut. ”Muokassa minua ei jännitä enää niin paljon kuin yksärissä” Tytti toteaa kilpailemisen eroista muokassa ja yksärissä. Muokassa jäälle mennäänkin yhdessä joukkueen kanssa ja onnistumiset ja epäonnistumiset koetaan joukkueena, yhdessä iloiten ja kavereita tukien.

 

Takaisin ylös