Luistelukoulun infopaketti

  

HIPPO-LUISTELUKOULU

Kevätkausi alkaa  maanantaina 10.1  klo 18.00-18.45 Naantalin Aurinkoareenalla ja 15.1 lauantaina klo 9.25-10.25 .

HINTA KEVÄTKAUDELLA 2020-2021

• 1 krt / vko harrastavalle (ma tai la) 30€

• 2 krt / vko harrastavalle (ma ja la) 40€

Luistelukouluun voi osallistua kerran viikossa, jolloin valitaan maanantain tai lauantain ryhmä. Harrastaa voi myös kaksi kertaa viikossa, kumpanakin päivänä. Hintaan sisältyy ohjauksen lisäksi Suomen Taitoluisteluliiton edellyttämä luistelukoululisenssi, joka hankitaan jokaiselle luistelijalle seuran toimesta.

 

VG-62 TAITOLUISTELUN VARUSTELAINAAMO

VG-62 Taitoluistelu tarjoaa mahdollisuuden luistimien ja kypärien lainaamiseen. Varustelainaamo toimii Aurinkoareenalla. Varustelainaamon toimintaan VG-62 Taitoluistelu on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

 

INFOPAKETTI

1. Luistimet

Luistelukoululaisen tärkeimmät varusteet ovat teroitetut ja oikean kokoiset luistimet. Luistimeen ei tulisi mahtua enempää kuin tavallinen sukka. Hyvä luistinkenkä tukee luistelijan nilkkaa ja terä kärkipiikkeineen on suunniteltu juuri taitoluistelua varten, mutta alkuun pääsee myös vaikka hokkareilla. Oikeanlainen luistin nopeuttaa huomattavasti luistelemaan oppimista ja tekee luistelusta lapselle mielekästä.
Taitoluistimia myyvät alan erikoisliikkeet, mutta luistelukoululaiset voivat lainata luistimia seuran omasta luistinlainaamosta. Kysy lisää valmentajilta!

Aloittelevan luistelijan taitoluistimet maksavat uutena noin sata euroa, mutta niitä saa myös käytettyinä. Pienten luistelijoiden jalka kasvaa niin nopeasti, että yksiä luistimia ehtii hyvin käyttämään useampikin omistaja. Esim. VG-62 taitoluistelulla on Facebookissa oma nettikirppis varusteiden kierrättämiseen. Valmentajat antavat mielellään ohjeita luistinten hankintaan sekä niiden oikeanlaiseen teroituttamiseen.

Huom! Pidä luistimissa AINA teräsuojia liikkuessasi jään ulkopuolella!

2. Mitä päälle?

Sopiva vaatetus on joustava, esim. verryttelypuku, jonka alla on riittävän lämmin vaatekerros. Paksut toppavaatteet tekevät liikkumisen jäällä vaikeaksi! Aluksi lapsella on hyvä olla kypärä tai vahvistettu suojapanta. Myös kosteutta pitävät hansikkaat ovat tarpeen. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni.

Lapsen päähineeseen kiinnitetään ensimmäisellä luistelukerralla maalarinteippi, jossa lukee lapsen nimi . Teippiä ja tussin voit lainata valmentajilta ennen jään alkua. Myöskin jokainen luistelija saa omaa ryhmäänsä vastaavan värisen nauhan luistimeen, jotta ohjaajat ja luistelijat itse tietävät mihin ryhmään kuuluvat.

Huom! Toivomme, että luistelukoulutunnille ei tulla suoraan vaatteissa, joissa lapsi on ulkoillut päiväkodissa. Ulkovaatteiden mukana jäälle kulkeutuva hiekka vahingoittaa luistelijoiden teriä.

3. Hallietiketti

Hallille tultaessa kierrä takaa suoraan pukuhuonetiloihin. Näin vältämme hiekan joutumisen saattajien kengistä vaihtoaitioihin ja jäälle!

Vanhemmat auttavat lapsille luistimet jalkaan pukuhuoneessa ja saattavat heidät vaihtoaitioon, josta lapsi siirtyy valmentajien ja apuohjaajien vastuulle. Tämän jälkeen suosittelemme, että vanhemmat siirtyvät katsomoon, kahvilaan tai kaukalon kaarteeseen. seuraamaan tuntia. Näin lapsi kykenee paremmin keskittymään valmennukseen ja omaan luisteluunsa. Luistelukoulussa valmentajilla on apunaan seuran vanhempia luistelijoita, jotka auttavat pieniä vasta-alkajia pysymään pystyssä, kunnes näiden oma tasapaino vahvistuu tarpeeksi.

Huom! Lapsi kannattaa käyttää vessassa ennen luistelukoulun tuntia.

4. Jäällä

Luistelukoulu on olemassa, jotta lapset oppivat luistelemaan eikä aikaisempaa luistelukokemusta siis vaadita. Lapset jaetaan jäällä ryhmiin iän ja taitotason mukaan.Myöskin jäällä sovelletaan harjoitteita niin että jokaiselle on tarpeeksi haastetta. Vanhemmat saavat seurata tuntia jään laidalta koko tunnin ajan.

Luistelukoululaisille jaetaan luistelukoulupassit, johon luistelijat saavat tarran jokaisesta harjoituskerrasta. Jättäkää passi kopissa olevaan laatikkoon!Jään jälkeen lapsille palautetaan passit uuden tarran kera.

Takaisin ylös