Liikuntatilojen koronaohjeita

Liikuntatilat

Kulttuuri, liikunta ja harrastukset ovat tärkeitä kaikenikäisten kaupunkilaisten hyvinvoinnille ja erityisesti näinä vaikeina aikoina. Naantalissa ei tehdä lajikohtaisia listauksia eri harrastuksista vaan edellytämme terveysturvallisuutta parantavia muutoksia kaikessa toiminnassa. Moni näin on jo tehnytkin ja yhdessä, suunnitelmallisesti toimimalla, voimme pitää palvelut turvallisesti avoinna ja seuratoiminnan pyörimässä.

Sivistysviraston toimesta on määritelty jokaiseen harrastustiloihin maksimiosallistujamäärät (liikuntatapahtumat ja muu toiminta). Määrät löytyy www.naantali.fi -sivuilta.

Kaikkeen harrastustoimintaan osallistutaan ehdottoman terveenä.

Lajiliitot

Lajiliitot ovat ohjeistaneet liikuntaseuroja ja näitä ohjeita on hyvä noudattaa kaikessa seuran toiminnassa.  Liikuntahallilla ohjeistetaan joukkueita käyttämään pukuhuoneita, koska vaihtuvia ryhmiä voi olla yhtä aikaa kuusi ja ei ole turvallista kaikkien kokoontua ahtaalle käytävälle.

Kasvomaskit

Sisäliikuntatiloissa edellytetään 2.11.2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin urheilu- ja liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Asiakkaat hankkivat kasvomaskinsa itse ja maskin tulee olla puettuna saavuttaessa sisäliikuntatiloihin. Maskia tulee käyttää aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa.

Ryhmien kohtaamisia tulee välttää

  • lopeta oma tuntisi niin hyvissä ajoin (vähintään 10 minuuttia ennen varsinaista loppumisaikaa), että ehdit ryhmäsi kanssa ulos ennen kuin seuraavat käyttäjät tulevat sisälle
  • seuraavan vuoron käyttäjä odottaa ulkona niin kauan, että liikuntatila, käytävä ja pukuhuoneet ovat tyhjät, jos ei ole mahdollisuutta mennä omaan pukuhuoneeseen
  • samassa pukuhuoneessa ei voi olla kahden eri ryhmän henkilöitä
  • Maijamäen liikuntahallin osalta henkilökunta antaa lisäohjeita pukuhuoneista ja kulkemisista
  • liikuntatilaan tullaan vasta sitten, kun oma harjoitus tai tunti alkaa, ei aikaisemmin
  • pukuhuoneista siirrytään ripeällä aikataululla liikuntatilaan

Tarpeeton oleskelu liikuntatilojen käytävillä ja pukuhuoneissa on kiellettyä. Pukuhuoneisiin ja käytäville ei voi tulla odottelemaan oman vuoron alkua tai vaihtamaan kuulumisia muiden liikkujien/saattajien kanssa.  Lapsen on toivottavaa saapua sisätiloihin yksin (ihan pienimmillä voi olla saattaja mukana).  Lapsen saattajalta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Pukuhuoneissa oloaika tulee minimoida mahdollisimman lyhyeksi, joten ohjeista ryhmäsi henkilöitä vaihtamaan liikuntavaatteet jo kotona,  jolloin siirtyminen liikuntatilaan käy nopeasti. Mahdollisuuksien mukaan suihkussa käydään vasta kotona.

Turnaukset ja pelit

Edellytys on, että pienissä liikuntatiloissa (esim. Karvetin ja Suopellon liikuntasalit) turnaukset ja pelit pelataan ilman katsojia.  Liikuntatilassa ovat vain pelaajat ja toimihenkilöt. Maijamäen liikuntahallissa ja jäähalleissa pelejä ja turnauksia voi toistaiseksi järjestää, mikäli turvallisuudesta pystytään huolehtimaan (käsihygienia, riittävät turvavälit ja kasvomaskit) ja huomioimaan katsojarajoitukset.  Myös liikuntatilaan saapumisen turvallisuuteen tulee kiinnittää huomiota.  Muistutetaan myös, että liikuntahallin käytäville ei voi kokoontua.

AVIn ja THL:n ohjeisiin turvallisuudesta on syytä perehtyä.

Valvontavastuu on ehdottomasti tilaisuuden järjestäjällä.

Muistutetaan vielä, että liikuntaa harrastetaan vain terveenä, jos tunnet olosi lievästikään flunssaoireiseksi (sairaaksi), jää kotiin.

Yhdistyksiä kannustetaan ideoimaan turvallisia harjoituksia, joissa lähikontakteja ei synny sillä riittävät etäisyydet ovat tärkeitä kaiken ikäisten toiminnassa.

Muista edelleenkin hyvä käsihygienia ja turvavälit.

Toivon, että tiedotat näistä asioista kaikkia seurasi ohjaajia, valmentajia ja ryhmiä.

ystävällisin terveisin

Naantalin liikuntapalvelut ja Naantalin seuraparlamentti

Takaisin ylös