Vinkkejä kilpailupuvun hankintaan

Taitoluistelu on esteettinen ja konservatiivinen laji. Luistelijan puku on osa esityksen arvostelua. Vääränlaisesta puvusta (esim. liian lyhyt puvun helma tai muuten epäasiallinen asu) voi tuomari antaa pistevähennyksen. Puvun tulee olla siisti, mieluummin hillitty kuin paljastava, ja sen tulisi ilmaista kantajansa tyyliä, musiikkia ja ohjelman koreografiaa. Nuorten luistelijoiden pukujen suositellaan olevan urheilullisia ja pelkistettyjä. Puvun koristeellisuus ja persoonallisuus kasvaa luistelijan iän ja kilpailusarjan myötä. Hiuskoristeet tulee kiinnittää huolellisesti. Jäälle pudonneesta koristeesta kilpailun tuomari tekee pistevähennyksen. Myöskään tuotemerkkejä ei saa mainostaa kilpailussa.

Lue lisää kilpailupukuun liittyvistä säännöistä STLL:n sääntökirjasta (sivu 52, luku 14.2)  https://www.stll.fi/wp-content/uploads/sites/4/2020/12/Taitoluistelu-Saantokirja-24.pdf

Jäähallissa on kylmä, joten pienemmille luistelijoille suositellaan jo tästä syystä pitkähihaista pukua. Puvun alle kannattaa pukea esim. lämpölycrasta valmistettu aluspuku. Sukkahousut ovat useimmiten ihonväriset ja niiden tulee olla siistit, oikean kokoiset ja ehdottomasti ehjät. Ota varasukkahousut mukaan kilpailuihin!

Valmentaja tarkastaa puvun sopivuuden, joten muista hyväksyttää puku valmentajalla esim. lähettämällä puvusta kuva ennen puvun tilaamista tai teettämistä. Kysy halutessasi vinkkejä pukujen osto-/teettämispaikoista valmentajilta tai muilta vanhemmilta.

Muista, että luistelu viimeistelee puvun kuin puvun!

Käy kurkkaamassa Kilpailupuku 2020 -voittajat täältä: https://www.skatingfinland.fi/kiss-cry/kilpailupuku-2020-voittajat-on-valittu/

Takaisin ylös