VG-62 Muodostelmaluisteluvalmentajat jalkautuivat koulujen liikuntatunneille

VG-62 muodostelmaluistelu tarjosi alkuvuodesta Naantalin ja Raision kouluille luisteluvalmennusta kouluissa pidettäville talven liikuntatunneille.

”Saimme valtavasti yhteydenottoja ja teimme järjestelyjä, jotta kaikille halukkaille kouluryhmille voitiin tarjota luistelutunteja. Nuoret olivat jäällä todella motivoituneita harjoitteluun ja innostuneita tutustumaan paremmin luisteluun jäälajina,” kertoo VG-62 muodostelmaluisteluvalmentaja Ida Kiiveri.

Viime viikkoina VG-62 muodostelmaluisteluvalmentajat Ida Kiiveri ja Amanda Laaksola jalkautuivat koulujen luistelutunneille. Osa tunneista toteutettiin koulujen omilla ulkokentillä ja osan kanssa luisteltiin Naantalin ja Raision jäähalleissa.

Tähän asti noin 1050 eri-ikäistä oppilasta on ollut saamassa oppeja luistelun saloihin

”Paras on ollut nähdä lasten ja nuorten into luistelua kohtaan ja taitojen kehittyminen jäällä. Toisilla luistelutaidot ovat vielä alussa, kun taas toiset ovat luistelleet enemmän ja heille luistelu on tutumpaa. Luistelussa on mahdollista kehittyä huimasti yhden kerran aikana ja löytää hyvää fiilistä urheiluun,” hehkuttaa muodostelmaluisteluvalmenteja Amanda Laaksola.

Sekä Laaksola että Kiiveri ovat pitkän linjan muodostelmaluistelijoita ja toimivat valmentajina VG-62 muodostelmaluistelussa. Kiiverillä on pitkä ura yksinluistelun ja myöhemmin muodostelmaluistelun parissa. Hän on valmentanut VG-62:ssa jo useamman vuoden ajan ja vastaa luistelukoulun lisäksi myös seuran tulokasjoukkueesta. Laaksola vastaa SM-noviisien ja SM-juniorien valmennuksesta yhdessä seuran päävalmentaja Essi Kivistön kanssa. Laaksola on ennen Naantalin valmennuspestiä luistellut usean vuoden ajan Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity -joukkueessa voittaen Suomen mestaruuden ja MM-kultaa vuonna 2018.

 

”Vaikka koulujen luisteluvalmennukset vielä jatkuvat, olemme VG-62 muodostelmaluistelun lajitiimin puolelta olleet iloisia siitä, miten innokkaasti koulut ovat ottaneet tämän yhteistyön vastaan. Jatkamme yhteistyön merkeissä alueen koulujen kanssa myös ensi vuonna. Sitä ennen keräämme vielä yhteistyökouluilta palautetta ja kehitysideoita”, sanoo VG-62 muodostelmaluistelun vastaava Jouni Marttila.

Luistelusta innostuneille löytyy useita erilaisia muodostelmaluistelujoukkueita ja -ryhmiä, jossa luisteluharrastuksen voi aloittaa tai sitä voi jatkaa. Katso lisää täältä.

Takaisin ylös