Helleka Salonen – yksinluistelun tuntivalmentaja

Olen Helleka Salonen ja asunut reilu viisi vuotta Naantalissa. Minulla on 15 vuoden yksinluistelu-ura, joka päättyi vuonna 1999. Luistelin Turun Riennon Taitoluistelussa. Olin ikäryhmieni parhaimmistoa eri sarjatasoilla Suomessa. Saavutin junioreissa SM pronssia ja viidennen sijan Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa 1997.

Kuuluin nuorempana Taitoluisteluliiton projektiryhmään sekä myöhemmin Suomen maajoukkueeseen muutaman vuoden ajan. Kilpailin myös monissa kansainvälisissä kilpailuissa Euroopassa. Osaamiseni ylettyi kahden kolmoishypyn tekemiseen. Taitoluistelun ohessa harrastin myös balettia ja tanssia.

Luistelu-urani jälkeen valmensin luistelukoululaisia, harrastesarjassa luistelevia sekä seuran eri-ikäisiä kilpaluistelijoita. Samaan aikaan valmensin myös eri-ikäisille jääkiekkojoukkueille luistelutekniikkaa. Valmentaminen jäi, kun muutin Lontooseen opiskelemaan. Opinnot jatkuivat Turun Yliopistossa Kasvatustieteiden parissa. Työuraani olen tehnyt asiantuntijana osaamisen kehittämisen parissa. Palasin valmentamisen pariin keväällä 2022, kun aloitin yleisurheilun valmentamisen 7-9 vuotiaille lapsille. Tällä hetkellä harrastuksenani on käydä opettamassa luistelutekniikkaa kahdelle VG-62 jääkiekkojoukkueelle, joissa omat poikani pelaavat sekä pelaan tennistä.

Olen super innostunut palaamaan taitoluistelun pariin. Minusta on ihana työskennellä lasten ja nuorten parissa ja auttaa heitä kaikin tavoin saavuttamaan omia unelmiaan. Taitoluistelu on antanut minulle valtavasti vuosien aikana ja on ihanaa, että voin jakaa näitä kokemuksia eteenpäin.

Nähdään hallilla!

Takaisin ylös