Tiia Hurme – yksinluistelun päävalmentaja

Olen Tiia Hurme, ammattivalmentaja, lajitaustaltani yksinluistelija ja minulla on myös STLL I ja II-tason koulutus. Olen luistellut muistaakseni aina lapsuudenkodin lähikentällä, mutta taitoluistelun harrastuksena aloitin 7-vuotiaana Turussa. Rakastin kilpailuja ja pärjäsinkin välillä ihan hyvin omalla urallani (SM-noviisit 3. sija, juniorit 1., taitoluisteluliiton projektiryhmässä kaksi vuotta).

Rakkaus lajiin on ollut niin vahva, että olen valmentanut jo kohta yhteensä 20 vuotta, joista päätoimisena valmentajana noin 10 vuotta. On ollut ilo nähdä, miten luistelukoululaisesta kehittyy vaikkapa kansallisen- tai SM-tason luistelija tai miten aikuisiällä opitaan tekemään piruetti, hyppy tai jokin uusi temppu. Parasta valmentamisessa on kuitenkin luistelijoiden onnistumisen ilo, riemu, hauskuus, kova työ ja se kun on saanut valmentaa eri-ikäisiä ja eri tasoisia luistelijoita ja koukuttaa heitä lajin pariin.

Taitoluistelun lisäksi intohimoni on luistelutaidon opetus muille jääurheilijoille, joten vietän myös useasti vapaa-aikani jäähallissa. Jos en ole jäähallilla, minut löytää jousiammuntaradalta, laskettelurinteestä tai metsästä kävelyltä

 

Takaisin ylös